Kedves olvasóim, kik oly rengetegen vagytok, ezúttal egy könnyed, nyárvégi vitaminbombát ajánlok figyelmetekbe, amitől én ugyan felfúvódtam, azóta is lebegek a szobában egyfajta luftballonként, de ti ezzel mit sem törődve készítsétek el, mert igen ízletes spanyol eredetű étek. Zőccségeleves hidegen amúgyilag.
Végy egy kígyóuborkát, két kaliforniai paprikát, de zöldet, aztán mondjuk fél kiló paradicsomot, két szelet kenyeret (jómagam barnát használtam), olivaolajat, balzsamecetet, vizet, sót, borsot, na meg egy turmixgépet. Ja fokhagymát meg lilahagymát is, bár én ez utóbbit véletlenül kihagytam. Szal elsőként a kenyérszeleteket morzsold össze, és áztasd be úgy 4-5 evőkanálnyi olivaolajba, valamint nyomj az elegyre 3 geri fokeszt. Keverd össze, majd hagyd állni egy ideig. (Eme üresjáratban feltétlenül végezz 100 felülést, meg ha belefér próbáld ki a mérlegállást megingás nélkülözésével, mintegy a balanszodat tesztelendő.) Ha meggyőződtél arról, milyen stádiumban van az egyensúlyérzéked, menj vissza a konyhába, és a zöldségek felét vágd kockákra, a másik felét pedig turmixold össze az ekkor már ugyancsak átázott kenyérrel. Végy fél liter vizet, amibe önts 2-3 evőkanál balzsamecetet, majd keverd hozzá a turmixolt ügyletet. Só, bors, majd két órára hűtőszekrény. Ekkor berakhatsz egy 2 órás filmet, vagy megnézhetsz úgy 4-5 rész family guy-t. Ha minden kötél szakad, tetten érheted, ahogy a szomszéd néni egyedül bajlódik a bevásárlószatyrok berángatásával a lakásba, így kirohanhatsz és segíthetsz neki, amit ő majd egy adag csokipudinggal fog meghálálni, miközben don-kanyaros történeteket mesél. Egyszercsak tegyük bele a levesbe a kockázott zöldségeket és keverjük össze alaposan. Érdekes módon ezt is tortilla chips-szel kínáljuk.
Jó szelet!